Откъде да изтеглим безплатни снимки за обработка с Photoshop?

От Angeloff,

  Публикувано под: Tutorials
  Коментари: Коментарите са изключени за Откъде да изтеглим безплатни снимки за обработка с Photoshop?

Photoshop уроциЗдравейте!

Сега ще Ви разкрия откъде ние взимаме нашите ресурси, за да подготвим нашите модификации. Ако сте разглеждали внимателно индивидуалните описания към всяка една наша творба, както и към повечето ни уроци, то вие със сигурност знаете за някои от сайтовете, които предоставят безплатни изображения.

 

 

 

Нека да започнем с лидера – deviantart.com

Безплатни снимки за обработка с Photoshop

В този сайт, след кратка регистрация, ще получите достъп до всички висококачествени stock изображения. Ще имате възможност да създадете и своя галерия, която да споделите с всички останали членове. Да не говорим, че можете да популяризирате и Вашия личен блог/страница като добавите линкове в описанията на профила си. Единственото условие за ползване на повечето stock изображения на deviantart.com е просто да споменете автора на изображението и да дадете линк към неговия профил в сайта. Имайте предвид, че тези правила са строго индивидуални за всеки автор, който предоставя безплатни stock изображения, затова отделете време и прочетете правилата за използването на дадена снимка, ако си я харесате.

Deviantart е мястото, от което можете да се сдобиете и с огромен набор качествени четки, векторни изображения и въобще всичко, което може да Ви бъде полезно за Вашите Photoshop творби. Повечето stock изображения в този сайт са безплатни дори и за комерсиална от Ваша страна употреба (след модифицирането им, разбира се).

Вторият много добър сайт е Flickr

Безплатни снимки за обработка с Photoshop За да се сдобиете с безплатни за модифициране изображения от този сайт, то трябва да се убедите, че техният лиценз е CC Attribution 2.0. Как да намерите точно такива снимки сред океана във Flickr? Лесно – просто отидете на търсачката в този сайт, въведете ключова дума и изчакайте да се появят резултати. След това кликнете на Advanced search (вижте изображението по-долу).

Безплатни снимки за обработка с Photoshop

В Advanced search скролирайте най-долу и изберете следните настройки за Creative Commons лиценза:

Безплатни снимки за обработка с Photoshop

Сега вече ще търсите с избраната от Вас ключова дума, само сред изображения с лиценз CC Attribution 2.0. Не забравяйте, че спрямо този лиценз Вие сте длъжни да посочите автора на изображението и да предоставите линк към него. От този линк, можете да прочетете пълните Ви задължения по смисъла на CC Attribution 2.0

Everystockphoto.com

Безплатни снимки за обработка с Photoshop 5

Може би най-добрата търсачка за stock изображения. Когато търсите в everystockphoto, Вие на практика търсите в няколко сайта с безплатни и royalty free изображения по едно и също време. Докато четете тази публикация, този сайт вече разполага с близо 18 милиона изображения, от които да избирате!
Единственият му недостатък е, че ще трябва да четете индивидуално лиценза за всяко изображение, тъй като имат различни правила за различните сайтове, в които everystockphoto търси.

Openphoto.net

Безплатни снимки за обработка с Photoshop

Още един чудесен ресурс, от който можете да се снабдите с безплатни изображения, при това годни и за комерсиална употреба. Само не забравяйте да прочетете лиценза за всяко изображение, преди да решите да го използвате.

Freedigitalphotos.net

Безплатни снимки за обработка с Photoshop

Тук също можете да откриете свободни за ползване stock изображения. Проблемът на този портал е, че е Ви ограничава откъм качеството и размерите им и също така ще изисква да споменете по точно определен начин (ще се запознаете с изискванията от правилата на сайта) автора на изображението. Но, ако Ви трябва някоя малка картинка, която да модифицирате, то този сайт е идеален за целта!

Вместо заключение – ние от designs-am.org уважаваме авторските права. Ето защо се стремим да използваме изображения, за които знаем, че сме свободни да модифицираме. От тази публикация научихте откъде можете да изтеглите безплатни снимки за обработка с Photoshop. Молим Ви да уважавате авторите и да изпълнявате техните правила, когато решите да използвате техните stock изображения, четки, темплейти и друг вид материали. Ако попаднете на други сайтове за stock изображения, то ще се радваме, ако ги споделите с нас чрез коментарите към този урок. 🙂

Винаги е най-добре да боравите с изцяло Ваши изображения!

Желаем Ви успех!

Angeloff

« ||

Коментарите са затворени за тази публикация.