Създаване на wallpaper за Android устройства с Photoshop

От Angeloff,

  Публикувано под: Tutorials
  Коментари: Коментарите са изключени за Създаване на wallpaper за Android устройства с Photoshop

Photoshop уроциЗдравейте!

Андроид устройствата (таблети и телефони) станаха много популярни и почти всеки вече разполага с едно от тях. Те наистина притежават много функции и са удобни. Но едно тяхно неудобство е трудността при поставяне на Ваша снимка за wallpaper. Да, Вие ще можете да изберете желаното от Вас изображение и със сигурност ще можете да го изрежете (crop), но при всяко положение няма да разполагате с него в целия му размер. Добрата новина е, че можете да редактирате това изображение и така да създадете Ваш wallpaper за Android устройства с Photoshop.

И така – нека да започнем! Първо изберете желаното от Вас изображение. За целта на този урок, аз ще работя над една моя снимка от миналото лято. Тя е достъпна за сваляне от този линк: кликнете.

Първото нещо, което трябва да направите, преди да започнете е да разберете каква е резолюцията на Вашето устройство. Аз лично разполагам с Prestigio Multiphone 5044, който е с резолюция от 720 x 1280 pixels. Можете да откриете каква е Вашата резолюция от сайтове като gsmarena.com.

След това отворете Photoshop и създайте нов документ с посочената резолюция. За целта на този урок аз ще работя с резолюцията за моя смартфон. Тоест първо създавам нов документ с размери 720 x 1280 pixels.

Трябва да получите нещо подобно на това:

След това трябва да създадете guides, по които ще се ориентирате за централната част от екрана на Вашето Android устройство. За целта изберете менюто: “View > New Guide…” и задайте за първият guide 0 px, вертикално.

Този guide ще представлява една тънка синьо-зелена линия, която в случая ще бъде в началото на Вашия работен екран:

За вторият guide задайте 720px (това е цялата ширина на работният екран в случая).

Сега изберете „Image > Canvas Size“ и в появилия се прозорец задайте ширина на работния екран в двоен размер от първоначалният за документа. Тоест в случая това ще е 720*2 = 1440px. По възможност задайте Вашия anchor point да е в центъра (вижте изображението по-долу).

Трябва да получите нещо подобно на това:

Сега отворете изображението, над което ще работите и с Ctrl+A, Ctrl+C и Ctrl+V го поставете в нов слой в работния документ.

Както виждате изображението е по-голямо от екрана. За да го позиционирате в рамките на работния документ изберете Ctrl+T и чрез задържане на Alt+Shift (при определени обстоятелства можете да задържите и само Shift или само Alt) оразмерете снимката. Не забравяйте, че частта от документа, която е заключена между двата guides ще бъде по всяка вероятност на централния екран на Вашето Android устройство. Трябва да получите нещо подобно на това:

След това можете да запазите изображението под формата на jpeg файл и да го трансферирате на Вашето Android устройство. При задаването му за wallpaper ще бъдете помолени отново да направите crop. Спокойно изберете цялата площ на изображението, като прецените кое искате точно да е в центъра на Вашия екран. Дайте OK и би трябвало Вашата снимка вече да е оптимизирана като тапет.

Имайте предвид, че при таблетите и някои телефони е възможно при завъртане на устройството екранът да се промени. Това означава, че и оразмеряването ще бъде променено. Ако искате да оптимизирате снимка за таблет, то трябва да сте наясно, че в landscape режим резолюцията вече ще е променена (тоест ширината и дължината ще бъдат разменени).

Ами това е от мен!

Желая Ви успех в създаването на wallpaper за Android устройства с Photoshop!

Angeloff

« || »

Коментарите са затворени за тази публикация.