Урок: Лесен ефект за придаване на „по-вълшебен“ вид на дадена снимка

От Angeloff,

  Публикувано под: Tutorials
  Коментари: Коментарите са изключени за Урок: Лесен ефект за придаване на „по-вълшебен“ вид на дадена снимка

Здравейте приятели! В този урок ще Ви демонстрирам един изключително лесен за постигане ефект. С негова помощ Вашите снимки ще придобият малко „по-вълшебен“ вид. Всъщност това е вид замъгляване, посредством използване на Smart Filters. Нека да започнем:

 1. За пример ще предоставя една моя снимка, която направих набързо преди една година. Качеството ѝ не е перфектно, но тъмните ѝ тонове са подходящи за демонстрация на този ефект. В началото тя изглежда по този начин:Лесен ефект за придаване на "по-вълшебен" вид на дадена снимка
 2. Сега имате възможност да изберете как да процедирате. Можете директно да работите върху снимката, като направите слоя Background обикновен (кликате два пъти на катинарчето до него и давате ОК на появилия се прозорец). Друг вариант е да копирате слоя с Ctrl+J и да работите върху копието, за да видите по-лесно разликата. Аз лично съм процедирал по втория начин.
 3. След като копирате слоя кликнете с дясно копче на него и изберете Convert to Smart Object.
 4. Сега отидете на Filter -> Blur -> Gaussian Blur. В появилия се прозорец замъглете максимално, като плъзнете слайдъра или въведете стойност на пикселите. Аз лично настроих замъгляването да е на 46.9 пиксела. Дайте ОК.
 5. Сега кликнете два пъти на иконката за настройване на този слой (очертана е в червен квадрат на снимката по-долу). Всъщност по този начин трябва да изглеждат слоевете Ви до този момент. В появилия се диалогов прозорец задайте Mode да е Screen. За Opacity аз лично съм избрал 83%. Вие можете да го намалите повече или да го увеличите в зависимост от снимката, над която работите.

  Лесен ефект за придаване на "по-вълшебен" вид на дадена снимка

  Вашите слоеве трябва да изглеждат по този начин. Кликнете два пъти на показаната иконка, за да въведете описаните по-горе настройки.

 6. Крайният резултат, който трябва да се получи следва да е подобен на този:

  Лесен ефект за придаване на "по-вълшебен" вид на дадена снимка

  Крайният вид на снимката след прилагане на ефекта за придаване на „по-вълшебен“ неин вид.

 7. С това работата по този ефект приключва. За различните снимки тези настройки са различни и могат да бъдат изцяло по Ваш избор. Просто ги нагласете така, че да Ви хареса полученото. Желая Ви успех!
 8. Ако този урок Ви е харесал, то тогава го споделте в социалната мрежа(и), която ползвате. Така ни помагате! Благодарим Ви!

By Angeloff

« || »

Коментарите са затворени за тази публикация.