Урок: Постигане на ефект в стил Sin City

От Angeloff,

  Публикувано под: Tutorials
  Коментари: Коментарите са изключени за Урок: Постигане на ефект в стил Sin City

tutorialЗдравейте приятели!  Както знаете през 2005 година на екрана се появи филмът “Градът на греха”, по-известен като “Sin City“. Характерното за него беше чернобелият цвят, на който създателите му бяха заложили. Тази идея е въз основа на оригиналните едноименни комикси, в които са използвани същите цветове. Но освен черно и бяло присъства и още нещо. Това е червеният цвят.

Ако сте фенове на филма и комиксите, то тогава определено този цветови ефект трябва да ви е допаднал. А какво ще кажете за идеята да създадете ваш комикс с ваши снимки в стил Sin City? Това може да бъде постигнато сравнително лесно с помощта на Photoshop.

В Интернет съществува един чудесно написан урок (на английски език), чрез който ще научите как бихте могли да обработите изображенията ви, за да ги трансформирате в стил Sin City. Той е достъпен от този линк: Adding a Sin City Effect to your images. Това, което аз искам да направя в този пост е да поясня някои неща за ваше улеснение.

Нека да започнем с изображенията, от които се нуждате, за да успеете в постигането на Sin City ефекта (кликнете на всяко от тях, за да го видите в пълен размер и да го свалите):

Урок: Постигане на ефект в стил Sin City

Урок: Постигане на ефект в стил Sin City

Урок: Постигане на ефект в стил Sin CityУрок: Постигане на ефект в стил Sin City

А сега да преминем към поясненията по урока:

1. Първата ви задача е да се справите успешно с изрязването на жената. Това, както знаете, може да стане по няколко начина. Методът, използван в горепосочения урок е чрез употребата на Quick Selection Tool (избира се с W). Всъщност това е и методът, който аз използвам доста често. Само припомням, че друг популярен начин е чрез Pen Tool (P). Изрежете жената, след което дайте Refine Edge, поиграйте си със стойностите за Contrast и Feather. Ако се наложи прибегнете към настройване на Shift Edge, както и към Smooth. Ако желаете да научите повече за работата с тези инструменти, тогава изгледайте това видео: кликнете. Също така вижте използваните стойности при изрязването на жената в посочения по-горе урок и по възможност използвайте същите.

2. След като сте се справили с изрязването на жената, то трябва да промените цветовете ѝ. В момента са прекалено “цветни” – нещо, което не отговаря на критериите за Sin City ефект. Затова чисто и просто можете с Ctrl+Shift+U да ги направите черно-бели. Но, ако наистина желаете да постигнете качествен ефект, то тогава вижте как става това от този линк. Освен това в урока, по който се водим в момента са използвани конкретни стойности, които е добре да въведете и вие.

3. Сега трябва да изрежете и трансформирате лампата и сградата. Обърнете внимание на лампата, тъй като трябва да използвате Vanishing Point филтър. Просто следвайте инструкциите, описани в урока. Самият небостъргач изисква допълнителни цветови настройки. Не ги забравяйте, ако желаете да постигнете качествен Sin City ефект.

4. Добавете облаци зад небостъргача с Filter->Render->Clouds и след това ги направете различни чрез Filter->Render->Difference Clouds. В урокът е описан и още един метод за постигането на този ефект и можете да използвате и него, ако считате, че ще ви бъде по-удобен.

5. Подредете обектите в нов файл. Сега идва една особена част, а именно създаването на дъжда (защото в Sin City винаги вали). Обърнете внимание на трета точка от урока – Creating the rain. Там е използван Noice (въведете същите стойности). Погледнете и четвърта точка. От нея ще научите как да направите водата да се “стича” по жената, а също така и ще “включите” лампата. Останалото е въвеждане на текста, за да направите тази модификация под формата на комикс за Sin City.

С това моят изключително скромен принос по разясняването на този урок приключва. Препоръката ми е да се водите стриктно по описаните в него стъпки. По мое мнение това не е прекалено сложен ефект, като изключим може би частта със стичането на водата, където със сигурност ще трябва да си поиграете малко повече. Остава да ви пожелая успех и да ви покажа, какво би трябвало да постигнете, ако спазвате всички стъпки в урока: Adding a Sin City Effect to your images. До нови срещи!

Angeloff

Урок: Постигане на ефект в стил Sin City

« || »

Коментарите са затворени за тази публикация.