Урок: Реалистична татуировка с Photoshop

От Angeloff,

  Публикувано под: Tutorials
  Коментари: Коментарите са изключени за Урок: Реалистична татуировка с Photoshop

Photoshop уроциЗдравейте, приятели на designs-am.org!

В днешно време популярността на татуировките нарастна драстично. Почти всеки човек е взел твърдото решение да изпише на своето тяло любимият си цитата, девиз или да изрисува на него някакъв образ. В това, разбира се, няма нищо лошо! Студиата за татуировки днес действат професионално и с грижа за здравето ви. Така, че проблемът не е толкова дали татуирането ще мине безпроблемно, колкото дали избраната от вас татуировка ще ви подхожда. За наша всеобща радост любимата на всички ни програма Photoshop може да ни покаже как бихме изглеждали, ако се татуираме и така да ни помогне да вземем крайното решение.

Това е и целта на този урок – създаване на реалистична татуировка с Photoshop. За целта се нуждаете от 2 неща – качествена ваша снимка, над която да работите и която да показва частта от тялото ви, където бихте желали да се татуирате и файл, който съдържа изображението със самата татуировка. Нека да започнем с последното – повечето студиа използват така наречените flash изображения. Това са вид шаблони, чрез които те извървшват своята работа. За целта се нуждаете точно от такъв файл и можете да намерите разнообразни колекции в Интернет, ако напишете в Google:

tattoo + flash

Един сайт, който предлага такива шаблони е tattmight.com. Използваният flash за целите на този урок е взет от там и той е на разположение от този линк: Ornamental and decorative tattoos img484.

А сега да започнем и със самия урок. Аз съм работил над това изображение, което е благодарение на Vip Duong във flickr.com

1. Отворете изображението с Photoshop

2. Отворете и файла с татуировката (flash изображението). Изберете с Rectangular Marquee Tool зоната, която е максимално близо до изображението.

След това копирайте и го поставете в предния прозорец със снимката на момичето. Трябва да получите нещо подобно на това:


3. Татуировката ще е в нов слой (Layer). С Ctrl+T (Free Transform) ще можете да оразмерите изображението така, че то да пасва на коремната област на момичето. Препоръката ми е докато смалявате татуировката да задържате Alt и Shift, за да може оразмеряването да става равномерно. Както ще забележите стойката на момичето не позволява директното поставяне на татуировката над корема ѝ. Тоест ще трябва да промените пространствено визията на татуировката. За целта докато още тя е маркирана с Ctrl+T с дясно копче над нея изберете Perspective и нагодете изображението така, че максимално да съвпада със стойката на момичето. Тоест трябва да получите нещо подобно на това:


4. Когато сте готови с това напасване натиснете Enter. Сега задайте за слоя с татуировката настройка Multiply. Това ще елиминира белия цвят и ще остави самата татуировка. Трябва да получите нещо подобно на това:


5. Отново изберете Ctrl+T и Perspective. Продължете да напасвате изображението, докато сте убедени, че то е в правилно пространствено съотношение спрямо коремната област на момичето.


6. След като приключите с тази задача, не натискайте Enter, за да запазите промените, а вместо това изберете отново с дясно копче Warp. Тази опция ви позволява да напаснете прецизно самата таутировка по тялото на момичето. Можете да си поиграете с нея, докато не видите, че татуировката е наложена идеално.


7. Продължете с преместването на татуировката и донапасването ѝ, докато не се убедите, че всичко изглежда коректно. В моя случай аз преместих изображението наляво, защото исках основният орнамент в центъра му да бъде точно под пъпчето на момичето.


След това добавих маска за слоя с татуировката (Layer -> Layer Mask -> Reveal All) и с помощта на мека четка и чер цвят премахнах частта от татуировката, която излиза извън коремната област на момичето.


Получих този резултат:


А ето и как това изглеждаше в цял ръст:


8. Тъй като никоя татуировка не е изцяло черно-бяла, то за да създадете реалистична татуировка с Photoshop трябва да си поиграете с Opacity на слоя с татуировката, както и с цветовите му настройки. За целта задайте Opacity 75% (това може да е по-високо или по-ниско в зависимост от изображението, над което ще работите).


След това изберете Image -> Adjustments -> Levels и задайте тези настройки (отново с уговорката, че те могат да бъдат различни за вашето изображение):


9. Резултатът след всичко това е този:


10. Тъй като исках татуировката да бъде още по-добре разположена, аз отново си поиграх с възможностите на Ctrl+T и в крайна сметка след още малко напасвания получих този краен вид:


И за сравнение спрямо оригиналната снимка – класическото „Преди-След“:


Това е приятели! С тези стъпки ще можете да създадете реалистична татуировка с Photoshop сравнително бързо и така ще можете да прецените дали тя ще подхожда на вашето тяло и визия.

Като резюме на този урок бих посочил следното:

1. Използвайте flash изображения с татуировки.

2. Възползвайте се изцяло от възможностите на Ctrl+T (Free transform).

3. За някои по-сложни напасвания ще се нуждаете и от Filter -> Liquify

4. Винаги настройвате цветовете и Opacity на слоя с татуировката, за да получите максимално реалистичен ефект!

Можете да видите как съм постигал ефекта за създаване на реалистична татуировка с Photoshop в тези мои модификации:

Night war

Bayern barbarian

Glow effect 2

До нови срещи!

Angeloff

« || »

Коментарите са затворени за тази публикация.