Урок: Създаване на напукано лице

От Angeloff,

  Публикувано под: Tutorials
  Коментари: Коментарите са изключени за Урок: Създаване на напукано лице

 

 

Здравейте приятели! В този урок ще се запознаете с начина за създаване на напукано лице. Така ще можете да създадете модификация, подобна на Cracked beauty. За тази цел се нуждаете от изображение на замислен/тъжен модел. В моята модификация аз съм използвал stock изображението на liquid-venus-stock линк: клик. За повече удобство ще използвам пак него за създаването на този урок. Сега се нуждаете от още 2 изображения: напукана земя и ръжда. Първото можете да изтеглите от тук: клик (благодарение на parker-stock). Второто се намира на този адрес: клик (благодарение на janograf2).

Сега вече можете да започнете, като отворите снимката на модела и копирате напуканата земя в отделен слой, така че да заеме цялото пространство на снимката. Препоръчвам да завъртите това изображение вертикално и с Ctrl+T да промените размерите му. След това настройте този слой да е multiply. Трябва да получите нещо подобно на това изображение:

Сега променете Opacity на слоя с напуканата земя на 60% (може и по-малко, ако прецените). След това с Ctrl+L променете Levels. Въведете следните настройки:Урок: Създаване на напукано лице

След тази процедура ситуацията трябва да изглежда по подобен начин:

Сега идва малко по-сложната част. Създайте маска на този слой. Това можете да направите от тук:

4_0

Натиснете третия бутон, за да създадете маска за слоя

Изберете мека четка и чер цвят. Изтрийте пукнатините от очите, устните, ноктите, блузата и косата. Тоест нека да има пукнатини само по ръцете и лицето на модела. След това намалете Opacity на самата четка (примерно на 32% или по-малко) и изтрийте тези пукнатини, които стоят неестествено. Тоест идеята е да премахнете връзката между пукнатините над пръстите и около носа, за да не си личи, че те идват от едно изображение, а все едно всяка част на тялото е напукана индивидуално. Огледайте внимателно преди да продължите. Трябва да получите нещо подобно на това :

Сравнете тази снимка с предходната, за да видите къде точно съм премахнал неестествените пукнатини. Разбира се има и още един вариант. От маската оставяте пукнатините само на лицето, като внимавате за областта около носа на модела. След това в нов слой копирате наново изображението с напуканата земя и извършвате манипулациите, описани по-горе, само че този път размерите и положението на слоя да са такива, че да засягат само ръцете на модела. В случая аз съм процедирал по първия вариант.

Сега да сложим и малко ръжда. Отворете тази снимка и я поставете в нов слой над този с пукнатините. Настройката отново е multiply. Също така въведете същите настройки и за Levels, както направихме преди това с предния слой. След това натиснете Ctrl+U. Въведете следните настройки:

Урок: Създаване на напукано лице

Сега създайте маска за този слой и с мека четка премахнете ненужните части от него. Оставете едно голямо петно ръжда, както и няколко по-малки. Постарайте се с Ctrl+T да промените размера така, че границите на петното да съвпадат с пукнатините (да са естествено тяхно продължение). Така ефектът става много по-реалистичен. Направете копие на този слой, за да подсилите ефекта му и с това сте готови. Трябва да получите нещо подобно на това:

Слоевете Ви трябва да изглеждат по подобен начин:

Урок: Създаване на напукано лице

С това този бърз и лесен урок приключи. За да създам модификацията си Cracked beauty аз съм ретуширал очите и устните на модела. Променил съм и настройките за контраст, посредством Adjustment Layer. Единственото, което мога да кажа е, че се надявам Вие да постигнете много по-добър краен резултат от моя! Ако желаете да ми покажете какво сте получили, то можете да споделите Вашата модификация в официалната ни фейсбук страница или да я изпратите на електронната поща на сайта ни (виж About site секцията). За въпроси не се колебайте и използвайте формата за коментари по-долу. Ако пък сте останали доволни от този урок, то можете да го споделите в социалната мрежа(и), която ползвате. Благодарим Ви и до нови срещи!

By Angeloff

« || »

Коментарите са затворени за тази публикация.