Урок: Избелване на зъби с Photoshop

От Angeloff,

  Публикувано под: Tutorials
  Коментари: Коментарите са изключени за Урок: Избелване на зъби с Photoshop

Photoshop уроциЗдравейте!

Както знаете една от функциите на Photoshop е да ни помогне да разкрасим нашите снимки. Един често срещан проблем след фотосесия е състоянието на нашата усмивка. Жълтеникавите зъби могат да я загрозят, а ние не желаем това. Но каквото е уловено от фотоапарата, може да бъде поправено мигновено с любимата ни програма. Ето защо в този урок аз ще демонстрирам как бързо и лесно може да се постигне избелване на зъби с Photoshop.

И така… Както всеки друг път, така и сега ще се наложи да отворите Вашето изображение с програмата. За целта аз ще работя над изрязана част от стара снимка, която съм правил преди години, но Вие можете спокойно да приложите стъпките и за цялостна снимка.

Първо – изберете Quick Selection Tool (W). След това проверете дали Add to Selection и Auto-Enhanced са селектирани. Тоест тези настройки в горната работна лента трябва да бъдат в този им вид:

Сега маркирайте видимата част от зъбите. Трябва да получите нещо подобно на това:

Следващата стъпка е да изберете Refine Edge (отново от горната работна лента при все още селектиран Quick Selection Tool).

Можете спокойно да си поиграете с настройките за селекцията на зъбите, но най-важното е да зададете правилна стойност за Feather. В повечето случаи 1.0px ще са повече от достатъчни. От View Mode (в горната част на този прозорец) можете да видите как ще изглежда селекцията на различни фонове.

След като приключите с настройките за Refine Edge дайте ОК в този прозорец и от най-дясната работна лента изберете Hue and Saturation

След като направите това ще Ви се появи нов прозорец, в който да можете да въведете стойностите за Hue and Saturation. Междувременно Вашите слоеве трябва да изглеждат по подобен начин:

От прозореца на Hue and Saturation изберете Yellows. Задайте за Saturation -80. За Lightness задайте +80.

Сега изберете от същия този прозорец Master и задайте за Lightness +5.

С това на практика сте готови с процедурата по избелване на зъби с Photoshop! Трябва да получите нещо подобно на това:

И за да станат по-видими самите разлики, нека да приключим този урок с класическото Преди/След.

Успех при бъдещото Ви избелване на зъби с Photoshop!

До нови срещи!

Angeloff

« || »

Коментарите са затворени за тази публикация.