Текст с метален ефект

От Mavroff,

  Публикувано под: Tutorials
  Коментари: Коментарите са изключени за Текст с метален ефект

Photoshop уроци

 

В този урок драги приятели, ще Ви покажа как със няколко слоя да създадете шарен текст с метален ефект. И така нека започнем!

За да изпълните урока, са Ви нужни следните допълнения:

Декоративен безплатен шрифт – http://www.fontsquirrel.com/fonts/Rothenburg-Decorative

Фина гръндж четка – http://medialoot.com/item/free-subtle-grunge-brushes-vol-1

Стъпка  1

Преди да стартирате Photoshop, инсталирайте четката и шрифта. Отворете Photoshop и създайте нов документ с размер 1800×1300 пиксела. В режим RGB 72 dpi и го запълнете с тъмно-сив цвят ( #1f1f1f.)

Стъпка 2

Създайте нов слой (create new layer). Преименувайте го на Texture и задайте новите четки. След това кликнете с  тях два пъти в центъра на документа. Четките трябва да са със бял цвят

Стъпка 3

Кликнете два пъти върху умаления слой Textura, за да отворите диалоговия прозорец (Layer Style). В Blending mode намалявате Fill Opacity до стойност  0, след това нанесете сенките (Drop Shadow) и Inner Shadow (Inner Shadow и задайте определените настройки от картинките. Тези настройки дават на текстурата релеф.

Стъпка 4

Кликнете върху иконата  (Add Layer Mask), след това натиснете клавишната комбинация Ctrl + I, за да го обърнете цвета на маската в противоположния й цвят, сиреч трябва да е в черен цвят.

Вземете мека четка с големи размери (Твърдост (Hardness) – 0% Size (размер) – 870 px) и кликнете върху центъра на документа. Този метод ще ни позволи да направим слоят Texture видим само в центъра на документа, постепенно разтваряне на ръбовете на документа.

Стъпка 5

С помощта на инструмента Horyzontal Type и следните настройки (в Character), напишете позволен текст. Аз избрах името на нощен клуб в град Русе, Oppium. Ако не можете да видите символа на Character, отидете в менюто Window избирате Character.

Стъпка 6

Отворете Blending Options на слоя „Oppium” и приложите тези настройки. Под всяка настройка представил визуализации, така че можете да видите ефекта от прилагането им.

Стъпка 7

Когато вече сте настроили стила, натиснете ОК. Сега маркирайте думата “Oppium” инструмент Horyzontal Type Изберете всички букви, с изключение на главната буква и намале размера на проследяване на -5, както е показано на картинката по-долу.

Стъпка 8

Дублирайте слоя “Oppium” и (Ctrl+J) и го преименувайте на Oppium 2 , после щтракнете с десен бутон въху него и изберете Clear Layer Style за да се изчистят всички ефекти от предходния леър. Това се прави така, защото първият слой го ползваме за  основа (както в първия текст слой), и след това се добавя нов слой от светлини и отражения. Така е по-лесно да се смесват цветове и леки текстури. Преместете копието под първия слой Oppium

Стъпка 9

Ето следните команди и на слоя който създадохме преди малко „Oppium 2”

Стъпка 10

Върнете леъра “Oppium 2”над леъра „Oppium”

И задайте Opacity на 75%

Стъпка 11

За по-голям реализъм направете послeдните настройки на Oppium 2

 

До нови срещи!

By Mavroff

 

« || »

Коментарите са затворени за тази публикация.