Фотоманипулация на око с Photoshop

От Angeloff,

  Публикувано под: Tutorials
  Коментари: Коментарите са изключени за Фотоманипулация на око с Photoshop

Photoshop уроциЗдравейте!

Едни от най-ефектните фотоманипулации, които можете да постигнете чрез Photoshop са тези на човешкото око. Реално погледнато можете да развихрите тотално Вашето въображение. А по-добрата новина е, че това не е толкова трудно начинание. Модификациите на човешко око могат да бъдат най-различни. Например можете да промените само цвета му. Можете да добавите ефектен блясък, а защо да не “поставите” и леща с изображение по Ваш избор?

Фотоманипулациите на очите не се изчерпват само и единствено с обработка на ириса и зеницата. Реално погледнато всяка една част на окото може да подлежи на модифициране. С помощта на Photoshop бихте могли да създадете реалистични сълзи или да подчертаете очите на модела, над който работите. Ретуширането също разчита на тези фотоманипулации. Основно там е важно да се научите как да “гримирате” модела, как да избелите допълнително бялата част от очите му, как да подчертатете неговите мигли и вежди, както и да придадете ефектен блясък.

Обобщено може да се каже, че фотоманипулацията на око с Photoshop е нещо всеобхватно и много ефектно!

Кои инструменти основно са необходими за този вид модификации? Задължително ще се нуждаете от инструмент за ограждане и изрязване на част от окото (Pen Tool, Elliptical Marquee Tool, Quick Selection Tool и други). Ще се нуждаете и от мека четка, а ако ще поставяте вежди или мигли, то трябва да си намерите такива четки от Интернет (имате изключително голям избор). Ще Ви се наложи да използвате и Image->Adjustments->Hue/Saturation. Последното е много полезно за смяна на цвета на очите.

За да Ви бъда полезен, аз се постарах да намеря една компилация от различни уроци за фотоманипулация на око с Photoshop. Тя е достъпна от тук: 55 Best Eyes Photoshop Tutorials

А ето и някои от моите лични фотоманипулации на човешко око:

Колегата Мавров също е използвал тази техника в тази негова модификация: кликнете

А ето и някои други уроци, които са свързани с фотоманипулацията на око с Photoshop:

Ами това е от мен засега! Надявам се откритото от мен да Ви бъде достатъчно за начало. Отделно в Интернет има множество други уроци, свързани с фотоманипулация на очи. Така че дерзайте и разбира се приятно творене!

Angeloff

« || »

Коментарите са затворени за тази публикация.