Как да постигнем Face shattering effect (урок/tutorial)

От Angeloff,

  Публикувано под: Tutorials
  Коментари: Коментарите са изключени за Как да постигнем Face shattering effect (урок/tutorial)

Здравейте! В този урок ще се опитам да Ви покажа как успях да създам една от моите модификации. Примерът е по Face shattering effect 2. Крайният резултат можете да видите тук: кликнете Оригиналното изображение е благодарение на CathleenTarawhiti линк към изображението: кликнете. Преди да започна да правя каквото и да е съм извършил ретуш на снимката, но това е по желание. Повече подробности как става това, ще публикувам в друг урок по-нататък. Това, което виждате отдолу са снимки, получени вследствие изпълнението на всяка или няколко поредни стъпки от урока. Под снимките са и самите стъпки. Следвайте ги и дано успеете да постигнете един удивителен Face shattering effect! Успех!

Как да постигнем Face shattering effect (урок/tutorial)

 

1.Изрязвате изображението, използвайки любимия ви метод. В случая аз съм работил с Quick selection tool. След маркиране на изображенито изберете „Refine edge” и си поиграйте с натройките, докато не останете доволни от това, което виждате. Алтернативно можете да работите с други инструменти по Ваш избор, като например Pen tool, Magnetic lasso tool и други.

2. Създайте нов документ с размери 750×550 пиксела и поставете изрязаното изображение там (Copy-Paste)

3. Нека фонът отзад да е чер. Машинният код за черно е #000000.

4. С мека четка в режим изтриване (E) изтрийте нежеланите части от поставеното изображение, така че да пасне на фона. Всичко описано досега се може да се визуализира на снимка 1.

5. Създайте в отделен прозорец нов документ с размери 20×20. Вмъкнете нов слой (layer) в него и чрез pencil tool с размер 1px и цвят #FFFFFF нарисувайте лява и дясна граница, за да формирате буквата „L”. Скрийте задния фон (background) и натиснете комбинацията Ctrl+A. След това отидете на Edit > Define Pattern и кръстете новия pattern Grid.

6. Върнете се на първия прозорец, в който е поставеното вече изображение. Създайте нов слой над него. Изберете Paint Bucket tool и дайте да запълни с новия модел (pattern), който създадохте. Изберете от менюто Grid.

7. Използвайте Ctrl+T над новия слой и след това с дясно копче на мишката дайте Warp. Сега наместете решетката така, че да покрие лицето на модела отвсякъде доколкото можете. След това изтрийте частите от решетката, които са останали върху косата и останалата част от тялото. След като приключите настройте opacity на този слой да е 20%. Дясно копче върху слоя в панела за слоеве (би трябвало да е долу вдясно на екрана Ви) и изберете Blending options. Активирайте Outer glow с blend mode Color Dodge, Opacity на 100%, Color на #FFFFFF, Spread на 0 и  Size на 5px. Останалото го оставете както го виждате. Дайте OK. Всичко това в готов вид може да се види на снимка 2.

8. Създайте нов слой и го кръстете Holes. Изберете Pen tool и маркирайте няколко квадратчета в зависимост от решетката, която вече сте оформили по лицето на модела. След като приключите отидете на таба Paths и чрез Ctrl+ляв бутон на мишката изберете работната пътека, която вече сте очертали. Върнете се на таб Layers и запълнете селекцията с #000000. Запълването може да стане като кликнете долу в ляво където са цветовете избирате горния, кликате два пъти на него, задавате цветовия код в появилия се прозорец и давате OK. След това в активната селекция натискате Alt+backspace. Това може да се види на снимка 3.

9. Натиснете Ctrl+ляв бутон на мишката на слоя Holes. Така трябва да сте заредили нова селекция. Сега изберете слоя с лицето на модела и натиснете Ctrl+X, за да изрежете тези части от него. След това създайте нов слой с име Blocks и с Ctrl+V поставете изрязаното в него. Сега с Move tool преместете блокчетата малко надясно и дайте отново Ctrl+T. Намалете леко размера им. Това може да се види на снимка 4.

10. Дубликирайте (Ctrl+J) слоя и след това го сложете най-отгоре. Преместете леко предния Blocks слой (който след дубликирането трябва да е примерно Blocks Copy или както се появи при Вас във Фотошоп) 1 пиксел наляво. Повторете всичко досега 10 пъти като всеки път дубликирате слоя Blocks, който винаги трябва да е най-ортгоре, а местите този, под него. Сега с Ctrl+E обединете тези 10 слоя, без слоя Blocks. След това изберете blending options и активирайте Gradient Overlay с настройки: Blend Mode да е Normal, Opacity да е 80%, Gradient да започва от #000000 до #D58761 и Angle да бъде 180.  Всичко останало го оставете, както го виждате на появилия се прозорец. След това активирайте Pattern Overlay и задайте Blend Mode на Multiply, Opacity на 100% и  Pattern на Metal Landscape. Останалото отново го оставете както го виждате.Дайте сега дясно копче на мишката на слоя Blocks и изберете Blending Options. Активирайте Outer Glow и задайте Blend Mode да е Color Dodge, Opacity на 75%, Color да е #FFFFFF, а  Size да стане на 10px. Останалото го оставете както е. Това може да се види на снимка 5.

11. Повторете предната стъпка 2 или 3 пъти и всеки път избирайте различни блокочета от лицето на модела и ги местете все по-надясно.

12. Сега обединете всички слоеве Holes в един. Дясно копче на него и изберете отново Blending Options. Активирайте Bevel and Emboss и задайте Style да е Inner Bevel, Depth на 72%, Size на 5px, Soften на 0px, Angle на 0, Altitude на 50, Highlight Mode да е Screen, Highlight Color на #DCA57E, Highlight Opacity на 100%, Shadow Mode на Multiply, Shadow Color на #000000 и  Shadow Opacity на 75%. Всичко описано досега може да се види на снимка 6.

13. Сега създайте нов слой и го кръстете Dark Blocks. Отново с Pen tool очертайте кутийки от неизползваните по лицето на модела. Запълнете селекцията с #000000. Задайте Blend Mode на слоя Dark Blocks да бъде Soft Light.

14. След това създайте нов слой и го кръстете Light Blocks. Действайте подобно на предната стъпка, като този път запълните с #FFFFFF и отново Blend Mode да стане Soft Light. Всичко описано дотук може да се види на снимка 7.

15. Тук всичко вече зависи от Вас. Аз лично съм добавил отзад огън от шаблон; светкавици между блокчетата и черните дупки все едно се изстрелват от тях и още някои други по-дребни детайли. По-важното в тази стъпка е да успеете да нагодите цялостния цвят и контраст. Примерно можете да постигнете това, като добавите нов adjustment layer от менюто Layer. Изберете го да е Hue/Saturation и задайте следните примерни настройки: Hue: 196; Saturation: 17; Lightness: 0, като долу трябва да има отметка на Colorize. Сложете Blend Mode на този слой да е Darken. След това добавете нов adjustment слой от типа Color balance. Настройките за него са: Cyan: -24; Magenta: -33; Yellow: +30. И последен слой тип Brightness/Contrast с настройки: Brightness: 26; Contrast: -41. Разбира се всичко в тази точка е препоръчително и можете да го нагодите по Ваш вкус.

16. Крайният резултат от моята работа можете да видите тук: Face shattering effect 2

17. Ако случайно урокът Ви е харесал моля споделете го в социалната мрежа(и), която ползвате. Така ни помагате! Благодарим Ви предварително!

By Angeloff

|| »

Коментарите са затворени за тази публикация.